Czerwiec '09
+8
miclis
Peppa's Daddy
dr_Spankenstein
Caedis
sajka
Azyjka
opiekunswiatla
eduardo
12 posters
Strona 1 z 3
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Czerwiec '09
Mimo, że prawie połowa czerwca za nami, to niech będzie:
Zaczynamy trochę leniwie, ale chyba uda się rozpędzić.
Najbliższy trening jutro, tj. w sobotę 12.06, na batorego oczywiście.
W środę odbywa się pierwszy trening na sali UMK (koło OdNowy) i prawdopodobnie, jeśli będą chętni, będzie to też termin "całowakacyjny". Godzina 18:30. Tam trudniej z przedłużaniem treningu (i drożej), więc proszę o większą dyscyplinę jeśli chodzi o punktualność.
W następny weekend odbywa się w łodzi gasshuku, ale o tym przeczytacie w innym temacie
Jest też możliwość urządzenia pokazu u Szymona w szkole, ale słabo z chętnymi, ale nie dziwne przy narzuconej nam porze, czyli 8 rano. Jeśli są chętni to zgłaszać się
Zaczynamy trochę leniwie, ale chyba uda się rozpędzić.
Najbliższy trening jutro, tj. w sobotę 12.06, na batorego oczywiście.
W środę odbywa się pierwszy trening na sali UMK (koło OdNowy) i prawdopodobnie, jeśli będą chętni, będzie to też termin "całowakacyjny". Godzina 18:30. Tam trudniej z przedłużaniem treningu (i drożej), więc proszę o większą dyscyplinę jeśli chodzi o punktualność.
W następny weekend odbywa się w łodzi gasshuku, ale o tym przeczytacie w innym temacie
Jest też możliwość urządzenia pokazu u Szymona w szkole, ale słabo z chętnymi, ale nie dziwne przy narzuconej nam porze, czyli 8 rano. Jeśli są chętni to zgłaszać się
eduardo- Liczba postów : 619
Re: Czerwiec '09
to jest dziś ten trening czy nie?
opiekunswiatla- Liczba postów : 67
Ja myślę że jest. 15-16? Rzucajcie prozpozycje. Miejscówka przy murach ofc.
ja mogę przyjść ale tak koło 16
Ok, no to ćwiczymy o 16. Weźcie bokkeny i shinaie, sajka możesz też zapakować w coś DO
Cześć chciałem się przywitać bo to mój 1 post Chciałbym jutro przyjść na zajęcia, mam 14 lat. Shinaia nie mam, mam tylko bokken. Jeśli mogę to przyjdę napewno Z tego co czytałem to ma być jutro o 18:30 tak? I przyjść o 18:15? Tylko proszę powiedzcie mi gdzie to dokładnie jest. Ta sala UMK jest koło auli czy gdzie
To ta sala na prawo jak się wychodzi z OdNowy?
To ta sala na prawo jak się wychodzi z OdNowy?
Ostatnio zmieniony przez Caedis dnia Wto Cze 16, 2009 3:34 am, w całości zmieniany 1 raz (Reason for editing : uzupełnienie)
Caedis- Liczba postów : 69
to daj komuś bogu jeśli możesz żebyśmy mieli jedno więcej
Dziękuje
Dziękuje
jak Marcinie będzie to przyniesie a kto będzie to zobaczysz i proszę cię pisz w jednym poście.
Co do nowego kolegi. Tak to jest sala koło odnowy po lewej stronie, wejscie od tyłu. Poznasz nas po wędkach na plecach.
Co do nowego kolegi. Tak to jest sala koło odnowy po lewej stronie, wejscie od tyłu. Poznasz nas po wędkach na plecach.
Peppa's Daddy- Liczba postów : 614
Poznam, poznam Mam tylko pytanie : Czy bokken starczy na razie?
Na początku bokken raczej się Tobie nie przyda, bardziej potrzebny jest shinai.
Jeśli takowego nie masz to nie martw się, każdy z nas ma po 2-3 shinaie więc ktoś pożyczy.
Jeśli takowego nie masz to nie martw się, każdy z nas ma po 2-3 shinaie więc ktoś pożyczy.
Ostatnio zmieniony przez miclis dnia Wto Cze 16, 2009 6:26 am, w całości zmieniany 1 raz
miclis- Liczba postów : 280
miclis napisał:Na początku bokkan raczej się Tobie nie przyda, bardziej potrzebny jest shinai.
Każdy mówisz.... to gdzie jest mój drugi shinai??
Azyjka- Liczba postów : 503
Azyjka napisał:miclis napisał:Na początku bokkan raczej się Tobie nie przyda, bardziej potrzebny jest shinai.
Każdy mówisz.... to gdzie jest mój drugi shinai??
to tylko statystyczne dane
Ty masz tylko jeden shinai, ale np.: Szym (?) ma ich cztery
Tylko powiedzcie mi po wam tyle shinai???
Shinai mają to do tego że psują się w najmniej odpowiednim momencie (ja tak przynajmniej miałem), dlatego warto mieć kilka zapasowych.
Mam pytanie: Czy są w wakacje jakieś treningi ? Bo w Bydgoszczy nie ma, tak samo w Warszawie i są tylko jakieś wyjazdy.
Jakieś treningi będą na pewno, choć może być ich mniej niż zwykle.
A tak wracając do bokkenów. Nie ćwiczy się nimi na początku? Bo pytałem na Chełmińskiej w sklepie to pan sklepikarz nie specjalnie potrafił odpowiedzieć
No i czy w takim wypadku przynieść w ogóle bokken na trening?
No i czy w takim wypadku przynieść w ogóle bokken na trening?
Ostatnio zmieniony przez Caedis dnia Wto Cze 16, 2009 6:55 am, w całości zmieniany 1 raz (Reason for editing : uzupełnienie)
Bokkeny używamy raczej tylko do ćwiczenia kata i waza. Wszelkie inne rzeczy (w tym podstawy, które będziesz musiał na początku opanować) ćwiczymy shinaiem.
Bokken oczywiście przynieś. Nie dlatego że będzie Tobie potrzebny, ale dlatego że co któraś mijająca Cię osoba na ulicy będzie pytała "czy idziesz na ryby?", a to jest absolutnie bezcenne.
Bokken oczywiście przynieś. Nie dlatego że będzie Tobie potrzebny, ale dlatego że co któraś mijająca Cię osoba na ulicy będzie pytała "czy idziesz na ryby?", a to jest absolutnie bezcenne.
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Strona 1 z 3
Pozwolenia na tym forum: